0 2 min 3 yrs

Gemiddeld 20% tot 25% van de mensen gaat vreemd én een op de drie huwelijken in Nederland strandt. Maar wat maakt dat twee derde van de huwelijken het wel overleeft? Wat is het geheim van echte liefde? Het boek ‘de zeven wetten van de liefde’ van Corine Koole verschaft wellicht een antwoord op deze vragen.

Wat is grote liefde?

Voor we een antwoord kunnen geven op bovengenoemde vragen is het belangrijk om eerst te kijken wat een huwelijk gelukkig maakt. Een van de wetten waar Koole over schrijft in haar boek is de wet van ‘de grote liefde’. Grote liefde of echte liefde is volgens haar een belangrijk onderdeel van een gelukkig huwelijk. Maar wat is grote liefde dan precies? Koole stelt dat grote liefde je als het ware in brand zet, je dingen zichtbaar laat maken die zonder die grote liefde niet zichtbaar waren geworden. Het voelt alsof alles ineens baadt in zonlicht. Maar wat is het geheim van jouw echte liefde? Volgens Koole moet je elkaar accepteren en respecteren. Het is belangrijk dat je niet denkt dat je het beter kunt of weet dan de ander en dat je volledig van iemand houdt, zelfs van de dingen waaraan je je zou kunnen ergeren. Daarnaast speelt ook karakter een rol. Volgens Koole hebben gelukkige mensen ook een gelukkiger huwelijk. Als je bijvoorbeeld beide vergevingsgezind en flexibel bent, heb je een grotere kans op een gelukkig huwelijk.